Forbrukslån er et nedbetalingslån uten sikkerhet med pant. Til sammenligning har for eksempel et boliglån sikkerhet med pant i en bolig.
sponsored listings
Forbrukslånet nedbetales med månedlige terminbeløp som trekkes automatisk fra kontoen din. Lånet kan ha en løpetid på mellom 1 og 5 år. Hvis du søker om refinansiering kan du ha like lang nedbetalingstid som du har i annen bank.
Ved å søke i nettbanken får du svar på hvilket beløp og hvilken rentebetingelse vi kan tilby deg.
Hvor lang løpetid kan jeg få på forbrukslånet?
I utgangspunktet så er maksimal nedbetaling for forbrukslån inntil 5 år.
Hvis du søker om forbrukslån for å refinansiere annen forbruksgjeld kan du maksimalt velge den nedbetalingstiden du har i annen bank i dag. Du kan ha kortere enn det du har i dag om du, men ikke lenger. Har du flere lån som du skal refinansiere samtidig kan du ta utgangspunkt i det med lengst nedbetalingtid.
Forbrukslån uten sikkerhet
Ingen av de banker eller långivere som vi samarbeider med krever sikkerhet eller pant for forbrukslånet. Lån uten sikkerhet kan du bruke til hva du vil uten spørsmål fra oss. Du kan få lån fra 5 000 til 500 000 kroner og en fleksibel nedbetaling inntil 15 år, hvilket betyr at du selv kan justere de månedlige innbetalingene etter hva økonomien din tillater i ulike perioder. Lånetilbudet er uforpliktende og du kan innfri forbrukslånet uten kostnad når du selv vil.
Låneforsikring tilknyttet forbrukslån
Mange kunder velger å tegne låneforsikring for å gi seg selv og familien større trygghet om noe skulle skje.
Langvarig sykdom, arbeidsledighet eller sykmelding kan ramme alle. I slike situasjoner er det godt å ha en låneforsikring som sørger for at lånet blir betalt.
sponsored listings
Til ettertanke – Forbrukerrådet advarer mot Forbrukslån
Bankene og låneinstitusjonene opererer med fra og til renter. Ifølge krav fra Finanstilsynet skal bankene oppgi gjennomsnittlig rente for hele kundemassen samt billigste rente og dyreste rente. Hvilken av disse rentene du eventuelt får tilbud om er høyst uvisst.
Flere og flere selskaper tilbyr forbrukslån og den aggressive markedsføringen bekymrer Forbrukerrådet.
Ett av de viktigste rådene er å ikke ta opp et forbrukslån på impuls.
- Som oftest lokker selskapene med at svar garanteres svært raskt. La deg imidlertid ikke lure. De fleste forbrukslån blir en svært dyr affære. Høye gebyrer og svært høy rente går igjen. For enkelte lån er den effektive renten opp mot 40 prosent, minner Forbrukerrådet om.
- Har du for eksempel kommet over en bil du har lyst på, bør du tenke deg om to ganger før du sender lånesøknaden. Bilen kan bli svært mye dyrere enn du tror. Du risikerer å måtte betale tilbake over dobbelt så mye som du har lånt og bilen går plutselig fra å være et godt til et svært dårlig kjøp, skriver Forbrukerrådet.
Beregn samlet kostnad
Før du bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån, bør du uansett være sikker på hva lånet faktisk koster deg. Du har krav på å få vite hva lånet samlet kommer til å koste. Hva du skal betale pr. termin, antallet terminer og forfallstid på disse. Du skal også få informasjon over hvor stor del av hver innbetaling som er henholdsvis avdrag, renter og gebyrer.
sponsored listings